Loď alebo dom? Veľké plány a krásne miesta

Leto, leto, leto...
Nemôžem uveriť, že už je skoro koniec augusta!!! Dva mesiace v Španielsku prešli ako voda.
Pôvodne som sem išla s tým, že si tu kúpim dom a urobím z neho dokonalé letné sídlo. S veľkou terasou s výhľadom na more, kde si budem vychutnávať dobrú kávu každé ráno a čítať knihy. A také tie blabotinky.

Plán mi skazili dve veci. Ešte som v Španielsku nemala dobrú kávu (a na to si ja potrpím). Ale hlavne - momentálne nechcem ten dom, ale loď. 
Stačí taká menšia. :D Je to proste pecka, keď sa môžete len tak zobrať a plávať si voľne kde len chcete. Keď natrafite na zátoku s smaragdovo zelenou vodou a prázdnou plážou, máte vyhrané. Zaparkujete, sadnete na "lodnú terasu" a môžete si vychutnávať dokonalé prostredie. 
A najlepšie na tom je, že keď sa vám zunuje život na otvorenom mori, proste sa pristavíte v jednom z nádherných prímorských mestečiek a vydáte sa na exkurziu po pevnine. Čo viac. 

Moja španielska host family totižto jednu takú loď vlastní, a vždy keď spolu niekam ideme, v prístave si tajne vyberám, ktorá z lodí bude moja, a koľko "auapair hodín" ešte musím odrobiť, aby som si ju mohla dovoliť. Veľa. Ale nevadí. 




Keby náhodou plán s loďou nevyšiel a musela by som sa zmieriť s domom na pobreží, jedno s ideálnych miest by bola práve Cala Montgo.

Od prvého momentu je to jedno z mojich najobľúbenejších miest v celom Španielsku. Dokonalá zátoka. Nádherná architektúra. Biele domy, farebné rastliny. A ako bonus priezračné more, jaskyne v útesoch a podmorský svet, ktorý očarí každého, kto sa pustí od objavovania miestneho podmorského sveta. 

Aj napriek tomu, že ja a bicykel, to nie je veľmi dobrá kombinácia, a navyše, ja a bicykel do kopca - už vôbec nie, často krát sa len tak poobede zoberiem, prekonám ten úmorný kopčisko, čo nás oddeľuje a len tak si pár hodín hoviem na pláží a kochám sa. Ono to fakt stojí za to. 

Presvedčte sa sami.











 
 

 


2 komentárov:

  1. Krásné fotky.... Už se tam vidím, haha!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krása :3. Taky jsem si řekla, že chci loďku :D.. Ale ne ledajakou - houseboat :D ! Přesně jak říkáš. Zaparkovat a užívat :3.
    http://gingerjannie.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

 

Popular Posts

Get In Touch

instagram

prečo začať s la petite planethe?

La Petite Planethe

La Petite Planethe

Helou

O knihách, ktoré som prečítala, o miestach, ktoré som videla, alebo aj o jednoduchých maličkostiach, vďaka ktorým je život veselší. kontakt: dana.koniarova@gmail.com