Letný zostrih - Costa Brava

O útrapách v škole, špekuláciách a krokoch smerom do tepla

Písanie bakalárky to bolo azda to najhoršie, čo som v živote robila. Nesmierne závidím tým šťastlivcom, ktorí pisali od srdca a s nadšením. Ja som v mojej téme maximálne tápala a ešte pár dní pred odovzdaním som netušila. aké závratné zistenia by mala moja práca preukázať.

  Našťastie to je už za mnou, rovnako (a neuveriteľne) aj štátnice. A tak hurá, po dvoch mesiacoch opustiť kuticu a vyjsť von medzi ľudí. 


A aj keď je Praha neskutočne krásna, aj napriek tomu, že zbožňujem vysedávanie na náplavke, či už s knižkou alebo s pivom :D, pre mňa "von" znamenalo ďalej ako za steny mojej luxusnej internátnej izby. Jednoducho som po 4 rokoch prestala mať pocit, že tam "objavím niečo nové" (Tým myslím v Prahe, naša izba bola ako tajomná komnata, tam sa vždy zjavovalo "niečo nové", ale nikdy to nebolo príjemné :D) 

Takže čo teraz? 
Minulý rok som urobila spontánne rozhodnutie a išla som ako aupair do Madridu. A vyplatilo sa. 
Chcela som zas niekde do tepla a prioritou bolo Taliansko. Lenže skúste sa dohodnúť s Talianmi. Také jednoduché to nie je.


Takže znova. Španielsko. Respektíve Katalánsko. Lebo - nemýľme si dojmy a pojmy. Katalánsko sa síce v Španielsku nachádza, ale tam akákoľvek podobnosť končí.
Či už celkovo ľudia, zvyky, alebo jazyk. A keď už, tak okrem katalánčiny skôr natrafíte na francúzštinu ako na španielčinu. Ale čo. Je tu pekne, je tu dobre. A to je dôležité. 

klasická atrakcia pre fotochtivých turistov, ale pre mňa sú to už starí známi, prechádzam okolo nich milión krát denne

púšť na pláži




 A že život aupair, to nie je med lízať mi iste potvrdia viacerí, ktorí si niečím podobným prešli. 

jedna z obľúbených vecí - lezenie po strmých, ostrých, pichľavých a už na prvý pohľad nebezpečne vyzerajúcich útesoch - ako inak - naboso! jedine!
Ale na druhej strane, vyskúsať si žiť v novej krajine, navyše tak slnečnej ako je Španielsko, výmenou za pár hodín s deťmi, to nie je zlý "obchod". Niekedy to dokonca môže byť aj celkom sranda, pokiaľ má "vaše" dieťa zrovna dobrú náladu :D

A všetky tie výhody, ktoré so sebou prináša bývanie pri mori! Dávka endorfínov  pri každom pohľade na to modré nekonečno. 

Keďže som to už nejaký ten týždeň a ďalšie ma ešte len čakajú, boli výlety, fiesty a siesty na pláži. Sranda, ale aj smutné chvíľky. Niekedy zábava, niekedy troška nuda. A raz za čas celkom čurbes! Všetko v správnej mierke, rovnováha je dôležitá. 

Malá ukážka toho, čo by malo v najbližšej dobe pribudnúť na blogu. Pretože Costa Brava má nielen krásne pláže, ale aj veľmi svojskú architektúru. Vždy je na čo pozerať, obdivovať a tak sa zároveň tešiť z maličkostí, a niekedy aj totálnych blbostí. 




4 komentárov:

  1. Tam jsme byli s laskou na nasi prvni dovolene a bylo to naprosto nejvic uzasny <3 A dávám odběr, kdyby tě i můj blog zaujal, budu ráda, když mě budeš sledovat také :)

    BLOND SITE

    OdpovedaťOdstrániť

 

Popular Posts

Get In Touch

instagram

prečo začať s la petite planethe?

La Petite Planethe

La Petite Planethe

Helou

O knihách, ktoré som prečítala, o miestach, ktoré som videla, alebo aj o jednoduchých maličkostiach, vďaka ktorým je život veselší. kontakt: dana.koniarova@gmail.com