Thajsko - finále

Od návratu z Thajska sme už stihli navymýšlať kopec vecí, ale proste sú zážitky, ku ktorým sa vždy rada vrátim. Náš "dobrodružný" thajský výlet pokračoval treťou časťou - na ostrove Koh Samui.

Po pekelných dňoch v Bangkoku a lozením za pamiakami v Chiang Mai na severe, som si nepriala nič iné, len sa na základe mojich prísnych kritériách o úspešne strávenej dovolenke vyvaliť na pláž - nohy vo vode, drink v ruke a tie takmer dva týždne sa odtiaľ nepohnúť.

Ale za vytúženým morom sme sa najskôr dopracovať. 

Začiatok: niekoľko dní si doprajem takéto výhľady, to sa po návrate bude písať bakalárka azda sama :D
(dodatok: nepísala:/)
Ale to by sme neboli my, keby že sme nemuseli absolvovať strastiplnú cestu. Po lete a ceste autobusom nás čakala loď. Keďže boli asi dvojmetrové vlny, už len nástup na loď bol zážitok sám o sebe. A prečo asi rozdávali tie igelitové sáčky, všakže. Takto sme si príchod do raja nepredstavovali.

Druhý bonus hneď po príchode bolo naše ubytko, ktoré znova od cesty oddeľoval kus bambusu. O tom, že bambus nie je zvukotesný, sme sa presvedčili už prvú noc. Chudák moja spolubývajúca Zuzanka, ktorú rev motorov načisto zblbol a po nociach na mňa zo sna kričala. Boli okamihy, keď to spolu z dunením mora a hurhajom z cesty pôsobilo celkom strašidelne a nebolo mi všetko jedno.


Najlepší nápad bol ale prenájom skútrov, na ktorom som sa už po prvých dvoch metroch (doslova!) dokaličila.

Také naj z nášho pobytu:

Jedlo. A konečne dobré. A veľa.
Stres na skútroch. (Iba ja, ostatní z toho mali strašnú srandu)
Aby som nebola dokaličené sama, Alice si prvý večer zlomila prst na nohe. Môže sa to zdať ako blbosť, ale vyskúšajte si chodiť po pláži s barlami.
Párty, a plač po párty. A potom pokračovanie párty na pláži (svetlé body dovolenky). Medzi tým ďalší stratený telefón a ďalší plač. #happypeople 

Kočky a Lubo :D

A keďže Lubo si stoj čo stoj chcel nájsť thajských kamarátov a prepísať na nich majetok, 

dával sa do reči s každým. 


Keď bol raz nezvestný dlhšie ako obvykle, išla ho Mirka hľadať. Našťastie nezašiel ďaleko, hneď vedľa mali thajci obchod. Tam sa utáboril a vypil s nimi galón tongtongu (vôbec neviem ako sa to naozaj volá, ale bolo to lacné a chutilo to ako rum). 

Tí starí thajci boli fajn, ani neznalosť spoločného jazyka nerobila problém. Používali univerzálny - ruky, nohy a štrnganie pohárikmi. Na znak verného priateľstva im Lubo ráno pred odchodom daroval skoro všetko svoje oblečenie a tak bol nútený cestovať polonahý.


tri dni od príchodu a prvé slnko!
najlepší spoločník na pláži 

najlepší spoločník na pláži 2

Ak si myslíte, že prídete do Thajska a budete žiť partylife, môže sa stať, že narazíte na problém. Našťastie sú všade minimakrety 7eleven, kde si môžete usporiadať vlastnú párty.

Boli to dni náročné, fyzicky, psychicky a najmä finančne, posledný taxík smer prístav sme zaplatili len tak tak. 

(Ja som sa platenia radšej nezúčastnila a ako to vyriešili, je mi doteraz záhadou.)
malý kápo ♥ 


najkrajšie farby 

s turistami, alebo bez?
thajská fauna&fauna

Cesta z ostrova, bola podobne ako cesta tam zaujímavá. Neviem, čo to mali za lode, ale vystúpili sme komplet premočení. Sedeli sme úplne hore, a keď sa po minúte jazdy na nás valili sprchy morskej vody, väčšina normálnych cestujúcich odišla do podpalubia. Ale my sme si poslednú kúpačku nechceli nechať ujsť za žiadnu cenu.

on the way to paradise + paradise

Každopádne - stálo to za to. Všetkým sa nám aj na vyššie uvedené skutočnosti páčilo. Našťastie si z niekotrých vecí nerobíme ťažkú hlavu. Mne bude thajskú kamikadze  jazdu na skútri pripomínať jazva na nohe a Zuzke môj spev. Lubovi zas Thajsko pripomenie prázdna peňaženka a Mirka po návrate konečne začala hovoriť aj o iných veciach, ako o slonoch. 

Už len vyriešiť dilemu - kde teraz?



5 komentárov:

  1. Super článek i výlet! Věřím, že to jsou nezapomenutelné zážitky :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tyhle útrapy k tomu všemu patří, jinak by to byla nuda! Moc pěkné fotky, hned bych jela, i spát za bambusem!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. presne tak! je sice dost mozne, ze z toho textu to asi vyznieva ešte 100x horsie, ale bola sranda:D

    OdpovedaťOdstrániť

 

Popular Posts

Get In Touch

instagram

prečo začať s la petite planethe?

La Petite Planethe

La Petite Planethe

Helou

O knihách, ktoré som prečítala, o miestach, ktoré som videla, alebo aj o jednoduchých maličkostiach, vďaka ktorým je život veselší. kontakt: dana.koniarova@gmail.com